Как се промениха отношенията между човек и бизнес след появата на COVID-19

...
Как се промениха отношенията между човек и бизнес след появата на COVID-19
Коментари Харесай

Голямата промяна: 5 глобални тренда в епохата Постковид 

Как се трансформираха връзките сред човек и бизнес след появяването на COVID-19 в света 

Пандемичната 2020 година редактира в незабавен режим всички предварителни прогнози за главните трендове в световното развиване, в това число в областта на бизнеса. Изискванията и потребностите на хората се трансформираха, вследствие на което някои промишлености претърпяха същински напредък, до момента в който други се научиха да се оправят с неочакваната лавина от провокации. Десетки хиляди стартъпи се появиха по целия свят, предлагайки изцяло нови артикули и услуги. Големите компании от своя страна се надпреварват да ухажват клиентите с отстъпки и стратегии за преданост. И да, една от най-устойчивите прогнози в " новото обикновено " продължава да бъде, че ще оставим вечно в предишното някои неща от връзките човек-бизнес, а други ще се открият трайно в живота на планетата.  Кои световни трендове имат максимален късмет в това отношение? 

1. Дистанционна работа, търговия и услуги 

Основната наклонност през миналата и настъпващата година е работата от разстояние, както и бързият растеж на продажбите на всичко и всички посредством интернет. Карантините и вечерният час към момента са в действие в доста страни по света на фона на пандемия от нов вид коронавирусна зараза, тъй че тази наклонност евентуално ще съществува още много време. 

Бизнесът реагира бързо на този поврат. В края на предходната година първите пет страни по размер на електронната търговия са Китай, Съединени американски щати, Англия, Япония и Южна Корея. Германия, Франция, Индия, Канада и Испания също бяха в десетката. 

През миналата година бяха пуснати или приспособени хиляди електронни услуги, които дават отговор на настоящите потребности. Лидер по напредък измежду европейските стартъпи през 2020 година беше платформата за домакинство на онлайн събития Hopin. Създаден през 2019 година, екипът за лондонския план се е утроил за шест месеца, а платформата има обща публика от 3,5 милиона консуматори. 

Истински взрив през 2020-та претърпяха също онлайн кината и  стрийминг услугите. Един от забележимите резултати в това отношение, е че Netflix стана водач по брой номинации за Златен глобус. Пуснатите на платформата планове бяха номинирани незабавно в 42 категории. По данни на Business Insider в последното тримесечие на 2020-та Netflix към този момент е имал дял от  около една трета от американския пазар за стрийминг. 

Услугите за разпространяване на видеоигри също претърпяват гърмеж на известност. Така да вземем за пример, платформата Steam съумя да обнови върховете за брой дейни консуматори на месец (120,4 милиона), дневно (62 милиона), по онлайн пик (25 милиона), брой на новите клиенти (2,6 милиона на месец), време в игра (31 милиарда часа) и закупени игри (с 21% повече на годишна база). 

2. Способност за адаптиране 

В интернет се появиха услуги, които не са съществували преди. Например приложението Zelos, създадено в Естония, което се употребява за образуване на събития и фестивали, бе превърнато в платформа за помощ на възрастните хора единствено за 48 часа по време на пандемията. Пенсионерите можеха да се свържат с горещата линия и да рапортуват своите потребности, а операторите изпратиха своите стремежи до смарт телефоните на хиляди доброволци. Така приложението, което бе станало неефикасно в изискванията на локдаун, още веднъж закупи смисъл. 

Много компании, да вземем за пример производителят на мебели Polywood и Boston studio 9Tailors, в изискванията на тотално неявяване на интерес към главните им артикули, бързо се преквалифицираха в шиенето на медицински маски за потребностите на лечебните заведения и елементарните жители. Компанията за играчки Bunnies By The Bay потегли по сходен път - стартира да създава маски със занимателни щампи за деца и педиатри, които са доста известни измежду младата аудитория. 

В Кънектикът Pullman & Comley, адвокатска адвокатска фирма с повече от столетна история стартира да води блог в изискванията на карантина, в който съветва жителите по настоящи въпроси като част от своята специализация. Блогът, който се води от юристи, съдържа материали за това дали човек има право да заведе дете на работа при положение на затваряне на учебното заведение, в кои случаи закриването на бизнес може да бъде покрито от застрахователни заплащания, и по този начин нататък. 

Истинските бизнес колоси също трябваше да се приспособяват и да се научат да живеят в новите действителности. Вероятно не помните към този момент, само че още в първите седмици на всеобщ локдаун  фабриките, работещи за луксозния холдинг LVMH,  смениха индустриалните линии за парфюми и козметика с такива за дезинфектанти за ръце. Само през първата седмица след преобородуването, бяха създадени 12 тона антисептици, а френските управляващи получават и до днсес продуктите на компанията гратис. Потребителите от други страни, обаче плащат за тях, тъй че това е пълностоен бизнес, а не благотворителна стратегия. 

3. Икономии 

Доходите на популацията по целия свят понижават. Разнообразни промоции, отстъпки и специфични предложения от бизнеса дадоха отговор на повишаването на безработицата и икономическия спад. Миналата пролет, по време на карантинния интервал, доста онлайн услуги предоставиха достъп до своите платформи гратис или против алегорични пари.  Повечето банки започнаха интензивно да създават стратегии за връщане на пари и отстъпки за клиенти в границите на стратегии за преданост. А една от най- ярките прояви на наклонността за икономисване е взаимното наемане на жилища. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР